Begyndertræning


Som begyndervoksen på Svendborg karateskole træner man på et lukket hold, hvor der kun er begynder og på et fælleshold med de andre voksne om torsdagen. Der tages i undervisningen udgangspunkt i, at eleverne på forhånd ikke kender noget til hvad Kyokushin karate er. Derfor kan alle være med helt fra starten. Herefter arbejdes der med de grundlæggende bevægelser, teknikker og der lægges vægt på at forklare hvad Kyokushin karate er.
Herudover er der en del styrke og konditionstræning, der gør at ens krop rent fysisk bliver klar til at træne sammen med andre karateudøvere. For børn der gerne vil begynde til karate, er der ikke et specielt begynderbørnehold. Børnene starter på børneholdet, sammen med alle de andre børn der også træner. årsagen er at børn er gode til at kigge på andre, og så lave de teknikker de laver. Der bliver på børneholdet generelt også brugt lidt mere tid på at forklare de enkelte teknikker og bevægelser, så alle har en chance for at forstå hvordan de skal udføres.

Træningstider
Som begynder kan man træne 2 gange om ugen, både som begyndervoksen og som begynderbarn. Begyndervoksne træner hver mandag kl. 18.30 og hver torsdag kl 18.30 til 20.00 sammen med de andre voksne, dog vil der være en ekstra hjælpetræner til begynderne. Træningen varer en time om mandagen og halvanden time om osndagen. Begynderbørn træner sammen med de andre børn i klubben, hver tirsdag og torsdag kl. 17.30.

Kontingent
Kontingent betales for et kvartal af gangen, når kontingentet er betalt kan klubbens lokaler frit benyttes til træning, når der er åbent.
Ud over kontingent, skal der ved hver graduering (bælteprøve) betales et administrationsgebyr.

De gældende priser kan ses her.

Til de fælles arrangementer der holdes en gang imellem, hvis man deltager, betales et mindre beløb på mellem 25 – 50 kr., som dækker de udgifter der er ved arrangementet på 70 kr.

Hvad skal man træne i som begynder?
Når man kommer til karate første gang tager man et par jogging bukser eller liggende på, en T-shirt og bare tæer. Selve karatedragten, "gi'en", skal først anskaffes inden man skal til den første graduering (bælteprøve). Alt hvad der skal bruges af træningsudstyr kan købes i klubben.

Hvem kan træne karate?
Alle kan træne karate, uanset alder. Der er elever på skolen fra 6 år og den ældste elev er over 70. Normalt skal man være fyldt 8 år for at man kan træne karate. Hvis man er yngre og gerne vil prøve, skal man komme ned på karateskolen, og snakke med instruktørerne på børneholdet. Instruktørerne vil så vurdere om de synes man er moden nok.

Skal man være i god form?
Man behøver ikke være i form for at begynde til karate. På begynderholdet bliver der taget ekstra hensyn til hvilken form man er i. Efterhånden som man træner kommer formen af sig selv. Desuden er det ikke et krav at man skal træne på eliteplan, man kan træne som man har løst, også som motionist.


Selvforsvar
Kyokushin karate er ikke bare en kampsport, men man lære også at forsvare sig selv

Selvtillid
Kyokushin karate giver mere selvtillid, da man lære at tro på sig selv

Kondition
Kyokushin karate giver god kondition, da teknikkerne og bevægelserne i træningen styrker ens kondition

Smidighed
Kyokushin karate giver smidighed, da der bliver lavet udstræk ved hver træning

Styrke
Kyokushin karate giver styrke, da en del af træningen består af styrkeøvelser

Disciplin
Kyokushin karate giver disciplin, da der i den daglig træning lægges meget vægt på disciplinen

Kammeratskab
I gennem træningen opbyger man et kammeratskab til dem man træner sammen med
Svendborg Karateskole Kyokushinkai Østre Havnevej 35, 2.sal 5700 Svendborg Tlf. 62 22 23 36