COVID-19

– opdaterede retningslinjer

14. juni 2021

Mundbind
Den 14. juni blev kravet om mundbind/visir ophævet i forbindelse med idræt.

Coronapas
For idrætsaktiviteter er der for voksne fortsat krav om coronapas. Der er ikke krav om coronapas for trænere og andre nødvendige voksne. Kontrollen af coronapas i frivillige foreninger kan udføres ved én daglig stikprøvekontrol. Fra 1. august 2021 vil der ikke længere gælde krav om coronapas i lokaler, hvor der udøves idrætsaktiviteter.

Arealkrav
Fra fredag 11. juni hæves det indendørs forsamlingsforbud til max 100 personer (1. juli hæves det til 250).

I lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter gælder der arealkrav på 4 m2 pr. besøgende, bruger, tilskuer eller lignende. Når besøgende, brugere, tilskuere eller lignende i det væsentlige sidder ned, gælder der arealkrav på 2 m2. Fra den 1. august 2021 vil der gælde arealkrav på 2 m2 i alle situationer. Fra den 1. september 2021 vil der ikke længere gælde arealkrav.

Stadig anbefaling om afstand
Sundhedsstyrelsen anbefaler stadig at holde mindst én meters afstand og 2 meters afstand ved fysisk anstrengelse. Kontakt er dog stadig tilladt – der opfordres til, at klubberne fortsætter med sporadisk kontakt og færre eller faste sparringsmakkere.

Kiai
Der er intet forbud mod kiai – men smittespredning stiger ved høje råb, så her vil det være op til klubberne at vælge, om man fortsat vil køre med nedsat kiai.

Udstyr
Puder og andre rekvisitter skal fortsat afvaskes med sæbe (eller afsprittes) efter brug, og der opfordres til, at karateka’erne medbringer eget udstyr såvidt muligt.

Arrangementer
Sundhedsstyrelsen har i sine anbefalinger åbnet op for lidt mere socialt samvær i hverdagen. Det betyder, at idrætsforeninger igen kan have almindelige sociale aktiviteter. Ved socialt samvær i foreningen skal retningslinjerne for brug af indendørs lokaler og udendørs idrætsfaciliteter fortsat følges, ligesom de andre smitteforebyggende tiltag skal sikres.

Det anbefales fortsat ikke at holde fester udendørs eller indendørs.